• CART IS EMPTY

 
 
Rxkfr2tyb2lrbty9alnu

Savio and Rupa Interior Concepts

Designer's Den

The Designer’s Den the flagship project of Savio and Rupa Interior Concepts. They have followed Scandinavian Fusion theme for this villa located off Sarjapur Road, Bangalore.

The first thing to notice in this house designed by Savio and Rupa is the use of de facto ceiling that allows natural light to pour in. In fact their primary focus was to embrace the pleasant and moderate weather of Bangalore. The Alfresco Dining, Bedroom Spa with Skylight, Balcony Garden, etc. enhance the indoor outdoor experience and add charm to the Den.
The second is the all-white backdrop typical of Scandinavian homes. Slowly, the artistically placed colours and patterns begin to pop, elements of fusion that surprise and delight.

The living room is a good mix of stone and wood with oval sofas, coffee table and circular chandeliers breaking the monotony of straight lines.
The alfresco dining area, which is an extension of the open kitchen cum dining area, makes optimal use of garden space, bringing in the outdoors.
Even the staircase becomes a part of their artistic interpretation with floating steps and two sky bridges connecting two different parts of the house.
The family living space and bedroom have hints of Scandinavian style furniture, warm wooden accents and indoor plants, to complete a tastefully designed interior.

Rupa Savio has tastefully designed a new age floating kitchen that is worth mentioning.

The kitchen has been intentionally set against the raw texture of natural stone wall to create a dramatic juxtaposition, adding to the grotto effect and uplifting the immaculate black and white glossy kitchen. The illusion of a floating counter comes from transparent T-shaped structural glass panel that it stands on.
The kitchen is streamlined with cutting-edge features like tandem boxes, a slick sink, a barbeque grill and a deep-fryer, all installed on the floating counter. Clean lines of hi-gloss shutters, and pullout pantry unit give it a futuristic look.

Ample storage space to stash things and the kitchen counter extending into a small make-shift dining space ensures that the functionality of the kitchen doesn’t get compromised for style.

Ambient light plays a key role in highlighting the varied textures used in the kitchen. Cove lighting and shelf lights have been added to achieve this desired affect.

  • img01

    Designer's Den

  • img02

    Designer's Den

  • img03

    Designer's Den

  • img04

    Designer's Den

  • img05

    Designer's Den

  • img06

    Designer's Den

  • img07

    Designer's Den

  • img08

    Designer's Den

  • img09

    Designer's Den

  • img10

    Designer's Den

  • img11

    Designer's Den

  • img12

    Designer's Den

  • img13

    Designer's Den

  • img14

    Designer's Den

  • img15

    Designer's Den

  • img16

    Designer's Den

  • img17

    Designer's Den

  • img18

    Designer's Den

  • img19

    Designer's Den

  • img20

    Designer's Den

  • img21

    Designer's Den

  • img22

    Designer's Den

  • img23

    Designer's Den

  • img24

    Designer's Den

  • img25

    Designer's Den

  • img26

    Designer's Den

  • img27

    Designer's Den

  • img28

    Designer's Den

  • img29

    Designer's Den

  • img30

    Designer's Den

  • img31

    Designer's Den

  • img32

    Designer's Den

  • img33

    Designer's Den

  • img34

    Designer's Den

  • img35

    Designer's Den

  • img36

    Designer's Den

  • img37

    Designer's Den

  • img38

    Designer's Den